Cazare Piatra Neamt - Pensiunea Castelul de Smarald 4 stele

Pârtie ski Cozla

Pârtie ski CozlaIubitorii sporturilor de iarnă au cum să-și petreacă timpul liber pe pârtia de ski .
Pârtia Cozla este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă vă aflați în apropiere.
Pârtia Cozla este situată în Poiana Trei Coline, pe dealul Cozla, ce aparține teritoriului administrativ al municipiului Piatra Neamț. Este deservită de o telegondolă modernă și telescaun, amenajată cu nocturnă și 5 tunuri de zăpadă artificială.

Face parte din Complexul Turistic Cozla, format din pârtia de ski, pârtia de tubing, un igloo de 600 mp, destinat concertelor și petrecerilor, spații comerciale, restaurant rustic si terasă.

Partia are urmatoarele caracteristici: grad mediu de dificultate, 965 m lungime,latime medie de 32 m, altitudinea de plecare 647 m si cea de sosire 387 m, inclinatie 260 m, diferenta de nivel 320 m, suprafata de 3 ha.

Cetatea dacică Petrodava

Cetatea dacică Petrodava Cel mai vechi monument istoric din Piatra Neamț este Cetatea Dacică de pe muntele Bâtca Doamnei așezată în partea de sud-vest a orașului pe creasta unui pinten, la o altitudine de 457 m.
Considerată una dintre cele mai interesante și comentate fortificaţii antice din Moldova, această puternică cetate dacică încă mai ascunde destule mistere care asteaptă să fie descoperite.

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni Piatra Neamţ

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni Piatra NeamţMuzeul de Artă Eneolitică Cucuteni constituie un unicat la nivel naţional, prin tematica abordată, fiind în acelaşi timp un muzeu de istorie, dar şi de artă, ce adăposteşte în prezent cea mai importantă colecţie eneolitică din sud-estul Europei. Aceasta este dedicată exclusiv artei cucuteniene, cu cele două componente de bază ale sale – arta decorativă şi arta figurativă – aici fiind expuse în prezent cele mai spectaculoase artefacte, ce constituie veritabile obiecte de prestigiu, aparţinând Complexului Cultural Precucuteni-Cucuteni

Mănăstirea Pângărați

Mănăstirea PângărațiUn loc plin de credință și istorie deopotrivă.
Prima menţionare scrisă a numelui Pângăraţi, este anul 1458, ceea ce ne face să credem că începuturile vetrei sihăstreşti de la Mănăstirea Pângăraţi trebuie plasată între sfârşitul secolului al XIV-lea şi începutul secolului al XV-lea când au apărut primele sihăstrii.
Cuviosul Arhimandrit Varnava ne relatează că „în anul 1461, sihastrul Simeon, cu bani de la Ştefan Voievod cel Mare a făcut biserică de lemn şi prin arătarea ce i s-a făcut în vedenie, a aşezat hramul Sfântului şi slăvitului Marelui Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”
Este situată la 3,5 km distanță de Pensiunea Castelul de Smarald. Cei cărora le place mersul pe jos nu vor regreta cu siguranță o drumeție de circa 45 minute. Vor avea ocazia să-și desfete privirea cu un peisaj mirific.

Curtea şi Biserica Domnească din Piatra Neamţ

Curtea şi Biserica Domnească din Piatra NeamţIntemeiata de voievodul Stefan cel Mare intre anii 1468 – 1475, Curtea Domneasca, Biserica “Sf Ioan” si Turnu-Clopotnita constituie astazi un ansamblu architectural situat in centru orasului Piatra Neamt, in Piata Libertatii.

Din Curtea Domneasca astazi se mai pastreaza doar o parte din pivnitele casei domnesti (locul unde functioneaza Muzeul Curtea Domneasca) si portiuni din zidul de incinta. Curtea Domnesca a avut rolul ei in istorie pana dupa domnia lui Vasile Lupu. In perioada ulterioara acestei domnii are loc disparitia treptata a ansamblului prin reamenajarea locului si aparitia constructiilor noi. Astfel ca, in anul 1893, pe temelia fostei Curti Domnesti s-a construit Liceul “Petru Rares”.

Pe acelasi platou, in imediata apropiere a Curtii Domnesti, se pastreaza in forma ei aproape initiala Biserica „Sfantul Ioan“ – Domnesc, zidita intre anii 1497-1498. Monumentala si eleganta, constructia bisericii este caracteristica stilului arhitectural moldovenesc din acea perioada, ridicandu-se, prin aspectul ei, la valoarea unei veritabile opera de arta. La exterior, ne incanta privirea contrastul dintre sobrietatea zidurilor de piatra si vivacitatea coloristica a braurilor de caramizi si discuri smaltuite care se suprapun intr-o simetrie deosebita.

In prezent, biserica pastreaza o bogata colectie de patrimoniu cultural, importante valori bisericesti, cum sunt: candelabrele din cristal de Boemia (1837), icoana Domnului binecuvantand Sfantul Potir, a Sfintei Treimi, a Sfantului Ioan Botezatorul si icoana hramului, o cruce in filigran de argint (secolul al XIX-lea), o cruce mica din argint filigranat (1819), un potir de argint (secolul al XIX-lea) si o serie de carti vechi. Cu prilejul sapaturilor arheologice efectuate in jurul bisericii s-au descoperit morminte vechi si numeroase obiecte de cult si podoabe care ne confirma faptul ca marele vioevod Stefan cel Mare a acordat o atentie deosebita acestei biserici si Curtii Domnesti.

Alaturi de Biserica “Sfantul Ioan” s-a construit, in anul 1499, Turnul – Clopotnita avand o inaltime de 19 m. Construit din piatra bruta si intarit cu patru contraforturi ce-i subliniaza profilul zvelt, acesta a functionat si ca turn de straja. Locatia turnului a fost special aleasa, astfel incat strajerii sa poata observa intreaga lunca a Bistritei, dar si drumurile care duceau la Cetatea Neamtului si la targul Romanului. Fortareata de paza de langa Turnul-Clopotnita a fost construita in epoca moderna.

In Turnul-Clopotnita al Bisericii „Sf. Ioan“ – Domnesc din Piatra Neamţ, a locuit timp 26 de ani mosul Gheorghe Lazar, modelul adevaratului pelerin roman. Prin modul sau de viata, el reprezinta un exemplu unic in viata duhovniceasca a Bisericii noastre din ultima suta de ani.

Locatie deosebita.Oameni minunati.

Totul: mancarea de la micul dejun absolut delicioasa, locatia extrem de curata si primitoare iar gazdele niste oameni deosebiti, pritenosi, calzi si mereu la dispozitia oaspetilor.Minunata experienta! Recomandam cu tot dragul! Cristina

George Stirbu

We were happily staying for 8 days in this wonderful location, starting with 18th of June 2017. As we travel a lot and looking for genuine and full hospitality locations, Castelul de Smarald is now in the first place. The owners, Irina and her family, are deeply involved in keeping all guests happy from all perspectives: advising for nice places to visit around, the amazing breakfast, warm morning and afternoon chat, and more that that, these wonderful guys are anticipating the tourists needs and wishes! We were really impressed about their care about each and every small aspects of daily enjoying guests. Our two children were every day happy about small but effective surprises. Keep doing the same, dear owners. You are one of the top!
Cazare Piatra Neamt: ./images/61348.jpg
Cazare Piatra Neamt: ./images/pangarati.jpg
Cazare Piatra Neamt: ./images/cucuteni.jpg
PRIMESTE OFERTE SPECIALE PRIN EMAIL:

Castelul de Smarald

Pangaracior nr. 157, jud. Neamt
Cazare Piatra Neamt - Pensiunea Castelul de Smarald
0753477627